CU-voorman neemt GGU-visiedocument in ontvangst

Fractievoorzitter Jan Westert van de ChristenUnie (CU) neemt op 29 juni in Deventer het eerste exemplaar van het nieuwe visiedocument van de Geert Grote Universiteit (GGU) in ontvangst.

De GGU wil met de brochure “De Geert Grote Universiteit in Abdij Sion” overheden, zusterinstellingen, bedrijven en particulieren als bondgenoten betrekken bij de omvorming van de door de trappisten verlaten Abdij Sion te Diepenveen tot de eerste Universiteit voor de Geesteswetenschappen in Overijssel.

Jan Westert (1951) is sinds 2011 CU-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel. Als lijsttrekker voor de Statenverkiezingen van 2015 brak hij tijdens het verkiezingsdebat in Deventer een lans voor de GGU en won er een zetel bij. Sinds mei vormt zijn partij een coalitie met CDA, VVD en D66. De politicus Westert is afkomstig uit de onderwijswereld en was ondermeer voorzitter van het curatorium van de Mr G. Groen van Prinstererstichting, het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie (2008-2014).

In 2015 bestaat het Rudolf von Laun Instituut voor Toegepaste Metafysica 20 jaar. Dit wetenschappelijk onderzoekscentrum houdt zich bezig met de fundamenten van democratie en rechtsstaat en vormt de basis van de op 29 juni 2006 opgerichte GGU.

De presentatie vindt maandag 29 juni om 19 uur plaats in de tijdelijke huisvesting van de GGU in het oude Hegius Gymnasium, ingang aan de Nieuwe Markt 23 te Deventer. Vrije toegang voor wie zich vooraf aanmeldt via: info@geertgrote-univ.nl. U mag ook een briefje schrijven naar het Universiteitssecretariaat, Sandrasteeg 8, 7411 KS Deventer of bellen met 0570 600 134.

De Nieuwe Markt is 10 minuten lopen vanaf Deventer CS. Duur betaald parkeren (tot 22 uur) kan op Nieuwe Markt of Grote Kerkhof. Gratis parkeren kan op de Worp (nabij IJsselhotel) aan de andere kant van de rivier, waarna men per pontje de IJssel kan oversteken; vanaf de oever is het één minuut lopen. Het pontje vaart tot 23 uur.

Als u niet naar de presentatie kunt komen, maar de brochure wel toegestuurd wilt krijgen, dan kunt u deze voor drie euro bestellen via de webwinkel van de GGU die u HIER vindt.
U kunt de brochure tevens als digitaal document HIER ophalen.