Geslaagde eerste activiteit Geert Grote Universiteit i.o. in Kampen

Met de Von Laun Lezing 2016 ter gelegenheid van de dies natalis van het Rudolf von Laun Instituut voor Toegepaste Metafysica heeft de GGU op 16 februari haar eerste activiteit in Kampen er goed vanaf gebracht, te gast bij de TU Kampen aan de Broederweg.

Spreker was Prof. Dr Herman De Dijn van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven, die zijn 30-koppig gehoor trakteerde op een uitermate boeiend betoog, geheel uit het hoofd, over de almaar groeiende kloof tussen ethiek en wetenschap.

den-deijn

In zijn inleiding memoreerde Sybrand Buve dat het voor het eerst in meer dan tien jaar was dat er weer een burgemeester aanwezig was bij de Von Laun Lezing. Dit was niet meer gebeurd sinds Burgemeester Margreeth de Boer van Leeuwarden acte de présence had gegeven. Nu was het Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen die met zijn aanwezigheid de lezing luister bijzette en die bovendien na afloop, evenals vele andere aanwezigen, inhoudelijk goede vragen stelde aan Prof. De Dijn, wiens werk hij zelf ook bleek te lezen.

Naast mensen uit de regio Kampen, waren er natuurlijk trouwe GGU-volgers meegekomen uit Deventer, maar ook uit Den Haag en Amsterdam. Het was prachtig weer voor een dagje Hanzestad Kampen. Vooral de liefhebbers van onderwaterarcheologie kwamen aan hun trekken, want de onlangs naar boven gehesen Kamper Kogge was nog op de IJsselkade te bewonderen.

dendeijn2

Evenals bij zijn voorgangers het geval is, zal de uitgewerkte lezing van Herman De Dijn in druk worden uitgegeven.
De Dijn schaart zich met zijn lezing in het illustere gezelschap van houders van de Von Laun Lezing, zoals wijlen Bart Tromp, Frank Ankersmit, S.W. Couwenberg, D.H.M. Meuwissen, A.Q.C. Tak, Marc Vervenne en Guido Vanheeswijck.