Herman de Dijn houdt Von Laun lezing 2016 op 16 februari

Prof. Dr Herman De Dijn zal op 16 februari de Von Laun Lezing 2016 uitspreken in Kampen onder de titel: “Gezond Verstand en Ratio: Ethiek en Wetenschap”.
Daarmee viert het Rudolf von Laun Instituut van de Geert Grote Universiteit (GGU) zijn 21e Dies Natalis voor het eerst in een andere Overijsselse stad dan Deventer.

Prof. Dr H.R. (Herman) De Dijn (1943) was gewoon hoogleraar Geschiedenis van de Wijsbegeerte aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (1979-2008) en tevens vice-rector Humane Wetenschappen van de KU Leuven (1995-2000). Daarnaast is hij bijzonder gasthoogleraar aan de Universiteiten van Stellenbosch (Zuid-Afrika), Osaka (Japan), Harvard (VS), Edinburgh en Cambridge (GB). Hij is lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en Grootofficier in de Leopoldsorde.

De Dijn geldt als een conservatief politiek filosoof met een bijzondere belangstelling voor de rol en betekenis van godsdienst en multiculturalisme in de moderne seculiere maatschappij. Hij is een van de bekendste publieke Vlaamse intellectuelen en heeft belangrijke boeken op zijn naam staan, waaronder Hoe Overleven we de Vrijheid? (4 ed. 1997); De Herontdekking van de Ziel (1999); De Rationaliteit en haar Grenzen (5 ed. 1999); Religie in de Eenentwintigste Eeuw. Kleine Handleiding voor Voor- en Tegenstanders(2007) en Vloeibare Waarden. Politiek, Zorg en Onderwijs in de Laatmoderne Tijd (2014).

Plaats: Kampen-Centrum (exact adres wordt later aan deelnemers bekend gemaakt).
Tijd: Dinsdag 16-02-2016 van 20-22 uur; zaal open vanaf 19.30 uur.
Let op: de Von Laun Lezing is uitsluitend toegankelijk na vooraanmelding. Reserveringen geschieden op volgorde van binnenkomst bij mevrouw Monique den Broeder, chef de bureau van het Universiteitssecretariaat. U kunt haar bereiken via info@geertgrote-univ.nl of door te bellen met 0570 600 134 of door een briefje te sturen naar het Universiteitssecretariaat, Sandrasteeg 8, NL-7411 KS Deventer.
Prijs: 10 euro p.p. te voldoen via GGU-webwinkel die u HIER vindt of contant aan de kas.

Kampen is per boot goed bereikbaar, maar eveneens met OV via het Kamperlijntje vanaf Zwolle (10 min.) of vanuit Amsterdam via de in 2012 geopende Hanzelijn via Lelystad en Dronten naar Kampen-Zuid (zonder overstap). Ook de wegverbindingen (via A28 of A50 en N50) zijn uitstekend.

ggu_poster_vlaunlezing_2016-