Geert Grote lezing 20 augustus 2016

Geert Grote lezing door dr. Clemens Hogenstijn en presentatie plannen Kampen op GGU-donateursdag 2016

De traditionele GGU-Donateursdag op zaterdag 20 augustus (de sterfdag van Geert Grote in 1384) wordt dit jaar voor het eerst in Kampen gehouden. Deventer stadshistoricus Dr Clemens Hogenstijn zal hierbij de Geert Grote Lezing houden onder de titel: “Van Deventer naar Kampen: van Moskou naar Jeruzalem?”. Hij zal hierbij een vergelijking maken tussen de stad van Geert Grote’s geboorte (Deventer, 1340) en de stad van diens kerkelijke veroordeling (Kampen, 1383).

De Geert Grote Universiteit (GGU) presenteert op 20 augustus tevens haar uitgewerkte plannen voor de verwerving van het voormalige gebouw van de Protestants Theologische Universiteit (PThU) aan de Oudestraat 6 te Kampen.

Er zal een korte toelichting worden gegeven op het Ondernemingsplan 2016-2021 GGU van Deventer naar Kampen waarvan een elektronische versie op aanvraag via info@geertgrote-univ.nl verkrijgbaar is. Het plan bestaat uit een inhoudelijk deel, een organisatorisch deel, alsmede uit een aantal financiële bijlagen bestemd voor investeerders.

Programma GGU-donateursdag Kampen

14.30 uur: Registratie bezoekers en ontvangst met koffie en thee

15.00 uur: Opening door Universiteitssecretaris Sybrand Buve en toelichting op het Ondernemingsplan 2016-2021

15.30 uur: Geert Grote Lezing door Deventer stadshistoricus Dr Clemens Hogenstijn: “Van Deventer naar Kampen”, over de historische band tussen beide steden

16.30 uur: Bezoek aan de universiteitsgebouwen aan de Oudestraat 6

17.15 uur: Einde programma

Plaats: Benedenzaal van ‘De Levensbron’, Vloeddijk 62, Kampen (Centrum; 5 min. lopen van Universiteit)

Datum: Zaterdag 20 augustus 2016

LET OP: Opgave is verplicht via het secretariaat van de Geert Grote Universiteit: info@geertgrote-univ.nl. De bevestiging van uw aanmelding is uw toegangsbewijs. Aan de middag zijn voor deelnemers geen kosten verbonden.

Volg GGU ook op Facebook: www.facebook.com/geertgrote