Paul Cliteur Opent GGU-Publieksprogramma herfst 2016.

De Geert Grote Universiteit (GGU) organiseert dit najaar voor het eerst een uitgebreid publieksprogramma in haar toekomstige vestigingsplaats Kampen. De lezingen over ‘De Toekomst’ vinden ongeveer twee à drie keer per maand plaats op zaterdagmiddag op verschillende locaties in het centrum van de stad.

Het spits wordt afgebeten door Prof. Dr Paul Cliteur, een bekend gezicht van de Leidse Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij houdt op zaterdag 29 oktober 2016 een voordracht in de Broederkerk (Broederstraat 16, Kampen) over ‘De Toekomst van de Rechtswetenschap en de Scheiding van Politiek en Recht’. De lezing heeft extra grote actualiteitswaarde nu het OM heeft besloten Geert Wilders te vervolgen. Het proces tegen de politiek leider van de PVV begint op 31 oktober.

Prof. Dr P.B. (Paul) Cliteur (1955) is hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap aan het Departement Metajuridica van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden en tevens lid van de Raad van Advies van de GGU. Paul Cliteur schreef vele boeken, waaronder zijn Natuurrecht, Cultuurrecht, Conservatisme. Grondslag van de Democratische Rechtsstaat (handelseditie van zijn als opus magnum te bestempelen proefschrift verscheen in 2005 onder auspiciën van het Rudolf von Laun Instituut voor Toegepaste Metafysica bij de Universitaire Pers) en, zeer recentelijk, samen met Afshin Ellian, Legaliteit en Legitimiteit: De Grondslagen van het Recht (Leiden University Press, 2016).

Cliteur wordt een week later, op 5 november, gevolgd door de Belgische filosoof en universiteitscriticus Prof. Dr Donald Loose met zijn betoog “De Toekomst van Universiteiten” in de Lutherse kerk (Burgwal 85, Kampen).

Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Een plaats reserveren kan via info@geertgrote-univ.nl.
Meld uw naam, adres, telefoonnummer, aantal plaatsen en de namen van de personen in uw eventuele gevolg. Gelieve bij contante betaling aan de kassa gepast te betalen, of anders een eenmalige machtiging te tekenen.

LET OP: BETALEN VIA DE WEBWINKEL IS TIJDELIJK NIET MOGELIJK!