GGU start koetshuiscolleges over middeleeuwen

Vanaf september 2022 organiseert de GGU een reeks colleges “Capita selecta Middeleeuwse Geschiedenis” in het Koetshuis van de Sint-Nicolaaskerk te Schalkhaar.

Deze Koetshuiscolleges beginnen met een Drieluik over Magister Gerardus Magnus, door Fokkelien von Meyenfeldt.

Hierin worden verschillende aspecten van Geert Grote (1340-1384) uitgelicht als aanloop naar de lang verwachte verschijning van de biografie van de GGU-naamgever, die voor de herfst van 2022 op het programma staat.

Eerste luik op zaterdag 3 september 2022: “Was Geert Grote een mysticus?”

Locatie eerste luik: Proosdijtuin, Deventer (zie onder)

Tweede luik op zaterdag 17 september 2022: “Was Geert Grote een wegbereider van de Reformatie?”
Locatie tweede luik: Koetshuis, Schalkhaar (zie onder)

Derde luik op 1 oktober 2022: “Was Geert Grote een leider?”

Locatie derde luik: Koetshuis, Schalkhaar (zie onder)

N.B.

De toegang tot de Proosdijtuin bevindt zich niet bij Sandrasteeg 8, maar aan het Lamme van Dieseplein tussen de Proosdijpassage en de nieuwe Openbare Bibliotheek aan de Stromarkt. De Proosdij ligt op 6 minuten gaans van Deventer CS. Parkeren in de buurt kan, maar is duur en lastig door wegwerkzaamheden aan de Stromarkt. Het valt aan te raden om te parkeren op de Melksterweide bij de Worp (222 plaatsen gratis), en dan het pontje naar het centrum te nemen. Vandaar is het slechts 3 minuten lopen; zie ook https://www.deventer.nl/parkerendeworp .

Het Koetshuis is gelegen tussen de kerk aan de Timmermansweg 32 en Zalencentrum De Lindeboom annex Openbare Bibliotheek aan de Lindeboomsweg. Het Koetshuis is goed bereikbaar per fiets of bus vanaf Deventer CS (lijn 4 richting Garderegimentsweg Schalkhaar, halte Kerkweg). Naast het Koetshuis is voldoende gratis parkeerruimte.
Tijd: zaterdagmiddag van 15 tot 17 uur (inloop vanaf 14.30 uur).

Standaardtarief: 15 euro per keer.

Tarief drieluik: 30 euro.

Studententarief: 5 euro per keer.

Tarief drieluik studenten: 10 euro.


Opgave is verplicht door een bericht te sturen naar info@geertgrote.nl.